Életbiztosítás

Életbiztosítás

Az életbiztosítások számos lehetőséggel szolgálhatnak

 

 

Amennyiben valaki bizonytalan a jövőt illetően, a nem várt események következéményeire igyekszik felkészülni. Ezért fontos megérteni, hogy az életbiztosítás egy pontatlan kifejezés, hiszen nem az életét biztosítja valaki, hanem az élettel kapcsolatos esemény, kár következményét. Az életbiztosításból fakadó teljesítés - a biztosító fizetési kötelezettsége - lehet halál esetén, mikor is a egyéb kedvezményezett például családtag lesz a jogosult. Ezért hívhatnánk ezt családi biztosításnak is. Szintén példaként említsük a járadék biztosítást, mely ugyan csak az életbiztosítások csoportjába tartozik. Ez a biztosított még életében történő gondoskodását jelenti, így hívhatnánk akár nyugdíj kiegészítésnek is.

Az életbiztosítások tehát több típusú eseményre mutathatnak, ezért érdemes pontos képet kapnia az ügyfélnek lehetőségeiről.

Klasszikus életbiztosítás

A biztosított halála esetén, a biztosító a kedvezményezettek részére biztosítási összeget fizet ki. A kifizetés tetszőleges összetételben meghatározható, sőt hitel esetén akár bank is lehet kedvezményezett, így megfelelő fedezettség esetén a teljes hitelállományt a biztosító kifizeti és nem öröklődik a tartozás.

Banki kedveznényezettség esetén általános megoldás a kockázati életbiztosítás, ahol is addig szól a biztosítás, amíg a hitel kapcsolat fönn áll. Biztosítási esemény nélkül, a hitellejáratakor a biztosítás automatikusan megszűnik.

Befektetési egységhez kötött életbiztosítás

A konstrukció lényege, hogy a befizetett díjakat a biztosító egy meghatározott módozat alapján befekteti, így biztosítási esemény (haláleset) vagy eléréskor a hozamok által növelt összeg kerül kifizetésre. Mivel eléréskori lehetőséget is biztosít, esetleges tragédia következményeit enyhítése mellett, befektetésként is funkcionál. Tehát amennyiben biztosítási esemény nem történik, meghatározott idő múltán jelentős összeghez juthat az ügyfél. Itt fontos tájékozódni a biztosítás hátteréről, hozam és tőke védettségéről a biztosító szabályzatában.

Járadék biztosítás

A biztosítás célja, a biztosítottról életében való gondoskodás. A járadék fizetés a biztosított haláláig szól. Eltérhet a szerződő és biztosított személye, így akár egyéb személyről való gondoskodásként is kezelhető. 

Egészségbiztosítás, balesetbiztosítás

Nem csak végzetes tragédia okozhat jövedelem kiesést, családi nehézségeket. Ha tart attól, hogy hosszabb távú korházi ápolás, átmeneti egészség zavar anyagi problémákat okozhat, védelmét szerteágazóan kiegészítheti. Az alap biztosítások kiegészíthetőek egyéb eseményekre is kiterjedő biztosításokkal. Lehet ez baleset, kórházi ellátás, műtéti térítés, stb. Ezek önállóan is megköthetőek, bár általában életbiztosítás velejárói.

Fontos, hogy Ön átlássa, a választott módozat a jövőre nézve biztosan a megfelelő  szolgáltatást nyújtson, megfelelő áron és ezt megfelelő szolgáltatási háttérrel, ezért ha van már megkötött védelme, díjmentesen felülvizsgáljuk azt.

 

Vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot, és minden szakmai kérdésben segítséget nyújtunk!

Király Center Ingatlaniroda

    1156 Bp., Páskomliget u. 31., 1066 Bp., Teréz krt. 8.
    +36 30 406-6420
    kiralycenter.ingatlan@gmail.com

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?

Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése